Drive-in Hout & Tuin

Contacteer ons

Contacteer ons!

Voor een natuurlijke warmte!

Zuivere biobrandstof

Hout is de duurzame en hernieuwbare energiebron bij uitstek. Als bron van natuurlijke warmte en gezelligheid biedt VDG BVBA daarom ook diverse houtproducten aan als biobrandstof.

Steeds meer mensen stappen af van centrale verwarming en kiezen voor een pelletkachel- of ketel. De natuurlijke warmte spreekt steeds meer aan. Daarvoor zijn er echter houtpellets nodig, een brandstof die vervaardigd is uit samengeperst houtafval dat VDG BVBA in Opwijk u kan bezorgen.

Houtpellets zijn een vorm van vaste brandstof, die wordt gebruikt voor verwarming van panden of water. Pellets zijn dé zuiverste en meest stabiele brandstof onder de biobrandstoffen, op voorwaarde dat ze voldoen aan de heersende kwaliteitsnormen die een constant warmtevermogen garanderen. De toepassingen van houtpellets zijn divers: van het verwarmen van uw woning tot het verkrijgen van warm water.

Houtsoort

Er zijn diverse soorten pellets die van kwaliteit verschillen. Niet de kleur zegt iets over die kwaliteit, maar eerder de toegepaste houtsoort. Pellets van eikenhout - die donkerder zijn - branden heter en minder fel. De meeste pellets zijn echter geproduceerd uit dennenhout. Het voordeel is hier dat het sneller brandt, maar het rendement ligt lager.

Om een natuurlijke warmte te creëren, zijn houtpellets een interessant alternatief. VDG BVBA in Opwijk legt u alles haarfijn uit zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Er wordt op uw telefoontje gewacht!

De houtpellets worden geproduceerd uit zuiver zaagsel dat strikt wordt gecontroleerd en bijgevolg vrij is van enig bindmiddel of ander additief.

Daardoor zijn houtpellets een ecologische, economische en moderne brandstof.

Er is geen overschrijdende uitstoot van CO2, aangezien de uitstoot van houtverbranding op een natuurlijke wijze terug in de cyclus van de fotosynthese terechtkomt.

Vdg bvba koos ervoor de allerbeste kwaliteit te verkopen. Kwalitatieve houtpellets dat garant staan voor een ecologische brandstof met een hoog rendement. Geproduceerd uit een zaagsel enkel afkomstig van harshoudende bomen. De pellets die we aanbieden zijn door test aankoop aangeprezen tot beste koop!

Houtpellets in zakken van 15kg.

Speciale prijs per afname volledige pallet van 66 zakken. Wij bieden de klant hiervoor interessante voordelen aan! Vraag ons gerust naar informatie!

 

Hardhoutbriketten

De hoogcalorische briketten zijn geperst zonder lijm of bindmiddelen, hebben een laag as gehalte en geven geen schouwaanslag. Gemaakt van 100% zuiver hout zonder bindmiddel of additief. Hardhoutbriketten zijn geschikt voor allerlei kachels, ovens en centrale verwarmingsovens die op hout functioneren. De hardhoutbriketten geven geen vonken. Briketten bieden een ecologisch voordeel door de lange branduur en een laag CO² gehalte. Briketten brengen sfeer in huis en geven een aangename warmte. De assen kunnen worden verwerkt als compost of humus in de tuin.

 

Ronde hardhoutbriketten per zak van 10kg

 

  • Strak gestapeld in stevige houten boxen. Verkrijgbaar per 2m³. Op basis van beuk, berk, es, els en eik.

Clikc+